GROEPSLESSEN - Groepszangles, Koor, Zing je Zen
Come Together Songs 1

Come Together Songs 1

Come Together Songs zijn prachtige liederen (ook mantra’s) van soms oeroude culturen, waarmee we universele levensthema’s bezingen...

Come Together Songs 2

Come Together Songs 2

Zing je zen het weekend in en kom zingen op vrijdag! Heerlijk samen zingen, in harmonie, creëert echte kippenvel momenten! Samen zingen brengt...

Sirene’s SoulSingers

Sirene’s SoulSingers

De groepszangles van zangschool Sirene is bedoeld voor de gevorderde solozanger(es) die wil werken aan performance, presentatie en interpretatie...

Groepslessen

Kom zingen in een van onze groepslessen!

Denk jij bij mindfulness ook altijd gelijk aan Meditatie en Yoga? Zonde, want dat hoeft helemaal niet de enige manier te zijn om je weer ontspannen, relaxt en in het moment te voelen. Zingen is net zo mindful en een heerlijk middel om je hoofd leeg te maken, endorfines vrij te maken en in het moment te komen. En helemaal als je het samen doet!

Bij Zangschool Sirene hechten we om deze reden veel waarde aan onze groepslessen.

De kracht van samen zingen is soms niet te omschrijven, je moet het echt ervaren.

De kracht van samen zingen is soms niet te omschrijven, je moet het echt ervaren.

Corona en zingen november 2020

Naar aanleiding van de laatste persconferentie op dinsdag 17-11-2020 is het volgende te lezen op de site van de rijksoverheid onder het hoofdstuk ‘Kunstbeoefening zoals, acteren, blazen en zingen’:

1.Zingen in groepsverband (zoals koren) is niet toegestaan. Ook meezingen, bijvoorbeeld bij concerten, is niet toegestaan. Er gelden de volgende uitzonderingen op het verbod:
A: Kinderen t/m 12 jaar
B. Professionele zangers kunnen optreden als zij uit voorzorg ruime afstand houden tot andere zangers, ensemble en publiek. De branche heeft hiervoor protocollen opgesteld.
C. De uitzondering die bestaat voor amateurzang in groepen vervalt op 19 november.

Omdat wij punt 1 B en punt 1C ten opzichte van elkaar verwarrend en tegenstrijdig vinden heeft Zangschool Rotterdam telefonisch om opheldering gevraagd bij de rijksoverheid. De uitkomst hiervan is dat het geven van zanglessen aan amateurgroepen is toegestaan.

Tot 19 november was het geven van zanglessen aan groepen niet toegestaan maar door het vervallen van deze regel benoemd in punt 1C vervalt dit verbod en mag er weer lesgegeven worden. Een zangles gegeven aan een groep wordt dus als een andere vorm van zingen gedefinieerd als het in een groep zingen in koorverband.

Dit betekent voor onze lessen het volgende:
• De Privé zanglessen gaan gewoon door
• De groepslessen werden hervat vanaf 19-11-2020
• In de Studio hanteren we de anderhalve meter afstand ten opzichte van elkaar. Dit betekent dat we met kleinere groepen werken.
• We schenken voorlopig geen koffie/thee. Neem zelf iets te drinken mee
• Deuren worden alleen geopend en gesloten door docenten
• De ramen en deuren staan zoveel mogelijk open voor goede ventilatie.
• Bij klachten blijf je thuis, de les kan in overleg met docent worden ingehaald.
• Iedereen ontsmet zijn handen voor binnenkomst in de Studio
• Je kunt desgewenst gebruik maken van een mondkapje, voorkeur voor transparant. Te koop op de markt. (wij hebben er ook nog enkele liggen)
• Tijdens groepslessen wordt niet tussentijds gelopen
• Het virus wordt verspreid via lichaamsvocht. Zingen (luide klanken) is niet besmettelijker dan spreken!
• Inmiddels zijn een aantal wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd over zingen in relatie tot Covid 19. Je vindt ze hieronder:

– SINGING IS NO MORE RISKY THAN TALKING, FINDS NEW COVID-19 STUDY

– DUITS ONDERZOEK: ‘HOGER RISICO VERSPREIDING VIRUS DOOR ZINGEN UITERST ONWAARSCHIJNLIJK’

Duits onderzoek: ‘Hoger risico verspreiding virus door zingen uiterst onwaarschijnlijk’

AEROSOLEN
Aerosolen kunnen virus bevatten echter: De kans dat er levend virus in een aerosol-ademdruppel zit (druppels kleiner dan 5 micrometer, vijf duizendste millimeter in doorsnede) is bij de meeste geïnfecteerden kleiner dan 0,001 procent, berekenden onderzoekers. In iets grotere druppels was deze kans ook te verwaarlozen.

Virus is met name aanwezig op voorwerpen die met de handen zijn aangeraakt en in waterdruppels (hoesten en niezen). Ventileren, ontsmetten en 1,5 meter afstand zijn belangrijk.

Virus is met name aanwezig op voorwerpen die met de handen zijn aangeraakt en in waterdruppels (hoesten en niezen).

Superverspreiders: Pakweg 10 procent van de geïnfecteerde mensen besmet 80 procent van de volgende gevallen en 90 procent van alle besmette mensen infecteert helemaal niemand. RIVM en Canadese wetenschappelijke studie (www.medrix.org) wijst uit dat 1 op de 20 mensen een superverspreider is.

Phone: Tilde: +31 6 48 97 64 22
Koppenhinksteeg 13, 2312HX, Leiden
info@zangschoolsirene.nl