Over het ontstaan

Zangschool Sirene is ruim 15 jaar geleden opgestart door Tilde van Haaster. Al onze lessen vinden plaats in een mooi leslokaal met een heerlijke akoestiek in kunstenaarscentrum ‘De Kaasmarktschool’ in het centrum van Leiden.

Bij Sirene kun je terecht voor zangles in alle zangstijlen en op alle niveaus; zowel voor de beginner als de gevorderde zanger(es), in jazz/pop/klassiek/rock/musical.

Voor beginners gaan we uit van het principe dat iedereen kan leren zingen.
Ervaring opdoen en vertrouwen ontwikkelen krijgt dan prioriteit.
Met de gevorderde zangers gaan we dieper in op zangtechnieken, stemtraining, tekstinterpretatie en podiumpresentatie. Zowel privé zanglessen als groepslessen behoren tot de mogelijkheden.

In onze lessen maken we gebruik van technieken uit Estill Voice Training én stembevrijding ( vrije stemexpressie voor theater en muziek).

De combinatie van Estill Voice Training, die waarde vrij is en technieken uit de vrije Stemexpressie werken uitermate doeltreffend voor iedereen. Als je je werkelijk kunt verbinden met de inhoud van je lied, wordt techniek een bijzaak. Andersom kan techniek je juist weer helpen je angst te overwinnen en je stem vrijer te laten stromen op je expressie. Zo kan het trainen van je stem een onderdeel zijn voor je algehele persoonlijke ontwikkeling. De stem als spier/spiegel van je ziel.

Bij Sirene kun je ook terecht voor het trainen van de spreekstem. Voor mensen die voor de klas staan of spreken in het openbaar, kan het heel zinvol zijn om stemlessen te nemen. Het intensief gebruik maken van je stem kan soms stemklachten (heesheid) opleveren, die vaak eenvoudig opgelost kunnen worden.

Phone: Tilde: +31 6 48 97 64 22
Koppenhinksteeg 13, 2312HX, Leiden
info@zangschoolsirene.nl