ESTILL VOICE TRAINING

Estill Voice Training (EVT)* is ontwikkeld door de Amerikaanse zangeres en wetenschapper Jo Estill (U.S.) en is gebaseerd op ruim 30 jaar wetenschappelijk onderzoek naar de anatomie van de stem. De bevindingen over de werking van de stem waren destijds revolutionair voor de traditionele zangpedagogiek (gebaseerd op klassieke zang) en de logopedie. EVT is inmiddels wereldwijd populair en in Nederland een bekend begrip in de zangwereld. Momenteel werken de meeste conservatoria en muziek -theaterscholen met EVT. ‘Belten’ en ‘Twang’ (zangkwaliteiten) zijn inmiddels al gangbare begrippen geworden onder zangers. Zie Estill Voice International www.estillvoice.com.

Alle mogelijke klanken die een stem kan produceren, zijn door EVT fysiologisch onderzocht met de nieuwste technologiën (inwendige camera en spiermetertjes). Welke spieren gebruiken we voor de verschillende klanken die we horen en wat gebeurt er allemaal in het strottenhoofd? Onze stem(banden) en alle spieren daar omheen zijn veel meer aan onze wil en controle onderhevig dan dat we ooit voor mogelijk hielden. Dat is echt fantastisch en uitermate doeltreffend. Jo Estill heeft de verschillende klanken in kaart gebracht en een systeem ontwikkeld met stemoefeningen. De zogenoemde ‘figuren’ (afzonderlijke oefeningen) kunnen, indien getraind, afhankelijk van het doel naar eigen smaak en stijl worden ingezet. Elke muziek en zangstijl vraagt tenslotte om een andere klankkwaliteit. Het is dus waardevrij. Alle zangstijlen kunnen getraind worden. Bovendien levert EVT een schat aan oefeningen die ontzettend leuk zijn om te doen waarmee je je stemmogelijkheden leert kennen en je fysieke bewustwording kunt vergroten. Mindfullness al om !

Spreekstem

Veel stemproblemen kunnen met deze technieken eenvoudig worden opgelost. Daarom zijn de technieken uit de Estill Voice Training ook goed te gebruiken voor en in te zetten in het verbeteren, ondersteunen en onderhouden van de spreekstem.

*Bij Tilde van Haaster kun je terecht voor het trainen van de EVT figuren voor het CFP-examen, na een cursus EVT level 1 & 2. Meld je hier voor aan via het aanmeldformulier.

CURSUS LEVEL 1&2 IN LEIDEN:

Level 1: 5/6/7 november 2021 (de figuren)

Level 2: 13/14 november 2021 (de zangkwaliteiten)

Voor meer informatie meldt je aan via het aanmeldingsformulier

Phone: Tilde: +31 6 48 97 64 22
Koppenhinksteeg 13, 2312HX, Leiden
info@zangschoolsirene.nl