Estill Voice Training leert ons dat we de klank van onze stem veel directer kunnen aansturen dan we ooit voor mogelijk hebben gehouden! Dat kan soms een spectaculaire fysieke ontdekkingstocht zijn.

Privé zangles

Bij Zangschool Sirene kun je terecht voor zangles in alle zangstijlen en op alle niveaus: jazz/pop/klassiek/rock/musical. Voor beginners en voor (ver) gevorderden.

Hoewel we werken met Estill Voice Techniek (EVT) gaat het in de eerste plaats om het vrij maken van de stem. Zowel voor de beginner als voor de gevorderde zanger(es) is dat het basis uitgangspunt. Voor beginners gaan we uit van het principe dat iedereen kan leren zingen. Ervaring opdoen en vertrouwen ontwikkelen, krijgt dan prioriteit. Met de gevorderde zanger(es) gaan we dieper in op zangtechnieken, stemtraining, tekstinterpretatie en podiumpresentatie.

De combinatie van Estill Voice Techniek en Vrije Stemexpressie is uitermate doeltreffend voor iedereen. De technieken van Estill Voice Training zijn waardevrij en inzetbaar in alle muziekstijlen. Niks moet en álles kan. Het is vaak al een enorme uitdaging (en ervaring) om ánders te klinken dan je gewend bent van jezelf.  Als je je werkelijk kunt verbinden met de inhoud van je lied, wordt techniek een bijzaak. Andersom kan techniek je juist weer helpen je angst te overwinnen en je stem vrijer te laten stromen op je expressie.

Bij Sirene kun je ook terecht voor het trainen van de spreekstem. Voor acteurs, voor mensen die voor de klas staan of spreken in het openbaar, kan het heel zinvol zijn om stemlessen te nemen. Vooral voor acteurs kan stemtechniek een geweldige ingang zijn om je spel en drama te verdiepen.

Het intensief gebruik maken van je stem kan soms stemklachten (heesheid) opleveren, die vaak eenvoudig opgelost kunnen worden.

De privélessen duren 60 minuten. Je hebt dan genoeg tijd je stem te trainen en om de nieuw aangeleerde technieken toe te passen in een lied. Deze lessen zijn één keer per 2 weken. De eerste helft van de les werken we aan stemtechnieken en zangoefeningen. De tweede helft passen we de techniek toe in je lied en werken we aan tekstinterpretatie.

MELD JE HIER AAN

Informatie

LESDAGEN

Maandag tm zaterdag overdag en avond.

LESDUUR
1 uur per 2 weken

LOCATIE
Koppenhinksteeg 13, Leiden

PRIJS
Zie tarieven

MELD JE HIER AAN